-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

onsdag, januari 13, 2010

Varför såg det ut så här förra året? Jag hittar ingen annan förklaring än att Sverige driver en vettig finanspolitik. En man med hästsvans och ring i örat, alltså. En del säger att Reinfeldt mest är denne mans språkrör!? (God politik att inte kasta bort massor med pengar på t ex en bilskrotningspremie) Där jag stod och tog dessa bilder, var det förr en militär hinderbana.
Till det bättre idag, menar jag.
-------------&-----------

Om ni tycker att ni har det svårt, ska ni läsa Frida Kahlos "Att trotsa smärtan". Från begynnelsen (vid 6 år), får hon polio och blir sängliggande i nio månader. Ena benet blir kortare och värker. Sedan är hon med om en stor olycka vid 18 års ålder. En träbuss krockar med en spårvagn. Hon blir allvarligt skadad, bland annat går en järnstång in genom höften och ut genom slidan. Ryggraden (ryggmärgsbråck), som hon så övertydligt visar på bilden, är också skadad. Det blir många operationer och stort lidande. Man tar ut ben ur höften och försöker kila upp ryggraden! Det blir aldrig bra, bara värre. Underbenet amputeras. Såren infekteras. Starka mediciner. Alkohol, "you name it ......."
Till detta kommer ett passionsdrama a la mexicana. Konsten är det dock inget fel på. Tekniskt briljant. Picasso lär ha varit imponerad. Honom är jag visserligen inte imponerad av. Men nog var han en god affärsman.