-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, november 10, 2007KULTURBOK-NYTT


Det här är också kultur och ska inte föraktas. Boken är rasande rolig. Och många kommer att känna igen sina favoriter. Musiken är heller inte så dålig som man säger!? ELLER HUR? En miljon svenskar kan väl inte ha fel!? Om hundra år kommer ju detta att vara vårt klassiska musikarv. Säkert beundrad och hyllad av fint folk. ELLER HUR?

KONSUMENTVÄGLEDNING


Från El-Gigantens reklamblad för kommande vecka. Var lär dom sig att ljuga så förbannat? Är det någon moderat handbok? Eller är det på handelshögskolan? "Inspelning har ......"
Råd o Rön ger denna spelare sämst betyg i sin klass!! Och sätter stämpeln KRÅNGLIG för handhavandet!
------&------
När jag gick runt i Stockholm city slog mig tanken: "Det är ju bara loosers som jäktar runt här". Skattesmitare och smartingar. Ständigt
oroliga för lånen på hus/lägenhet. Stirrig blick och dyra kläder. Ofta rökande. Och i varuhusen är det ju bara krims-krams. Tramsbutikerna äro legio. Sminkdiskar långa som Bohusläns kajer. Halva varuhusytorna upptas av modekläder. Resten är sport-utensilier. Galleriorna är krävande gatlopp.
Så kaffe och exklusiva kaffehus. Kaffe med läckra bakverk. Betingande samma pris som en god bok. Vidare, om Sergels torg är stadens centrum har man nog världens fulaste dito. Var barmhärtig mot stackars Sergel, (roterarande som en torktumlare i sin grav). Och så har vi det tragiska slottet. O´Regan säger att han mött turister som trott att det var
stadsfängelset. På allvar. Och på håll, får man förmoda. Här måste det till några målarburkar.
-----&-----
Så bifogar jag två av de 50-60 stora foton som visas vid Nybroviken. Utomhus, alltså, mycket effektfullt!