-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

måndag, november 15, 2010

Vad kan en liten notis leda till. Jo, mera info och nyfikenhet på en sådan vas. Och ett så
enormt belopp. Då passar internet utmärkt.
HÄR BBC
Här The Art Newspaper
--------------
Kina ack ja.
Det är bara att byta fot och hoppa på det tåget.
Men vi ska inte tro att vi kan ta vår personal med dit vid någon business.
Utbildningsmässigt är dom nog bättre rustade än vi.
--------------

I USA tar sig krisen tragikomiska former.
-------------
Om Strindberg, ett praktverk om giganten.
Här på mitt köksbord så att ni förstår proportionen på boken.
Ni kommer att bli glatt överraskad av innehållet. Det är så stilfullt.
Många underbara bilder. Lyxkänsla och grandiost är några av kritikernas ord.
Strindberg är vår ende riktigt stora författare. Jag menar att han är i samma klass som Goethe och Dickens. Man talar ibland om Strindbergs kvinnofientlighet men det är bara förenklingar
och förtal av kvinnor som i sin tur är mansfientliga. Och för övrigt, vi har inte flera kön än att vi bör vara rädd om dom.
Nåja, se på Hemsöborna.
Lotten, Clara och Madame Flood är genomgående positivt tecknade.
Medan Carlsson, Gusten, Norman, Rundkvist är mindre smickrande typer.
Köp här, eller provläs.
-----------------&----------------
En man kommer in på en bar med en liten låda. Han frågar bartendern: - Får jag en gratis drink om jag visar det konstigaste du någonsin sett? - Visst, men jag måste varna dig. Jag har sett mycket konstigt, sa bartendern. - Inte något så konstigt som detta, sa mannen. Han öppnar lådan och i den sitter en liten gubbe och spelar piano. Bartendern blev minst sagt imponerad. - Det var det konstigaste jag någonsin sett! Var fick du tag på honom? frågade bartendern. - Jag hittade en lampa på stranden. Jag gnuggade den och ut kom en ande och gav mig en önskning, sa mannen. - Tror du att jag kan få en önskning? frågade han. - Visst, sa mannen. Bartendern gnuggade lampan. Anden kom ut och bartendern sa: - Jag vill ha 100 miljoner. POFF! Baren fylls med myror som kryper omkring och förstör. Bartendern skriker till mannen: - Varför sa du inte att lampan inte fungerade??!!
-Trodde du verkligen att jag ville ha en 30 cm lång pianist?

------------------
Den här enkla historian fick mig att tänka på filosofi. Där man bl a går till rätta med dåligt underbyggda slutsatser. Låt oss säga att ni träffar på en oljelampa med tillhörande ande. Vad får er att omedelbart önska saker? En gammal orientalisk sägen. Inte mycket att lita på. Och vad säger att ni får rätt sak ni önskat? Väldigt lite!! Finns det något empiriskt bevis, värt namnet?
Nåväl, ni önskar 100 miljoner. Glömmer att säga kronor. Och om ni säger kr. Vadå för kronor? Trädkronor, tandkronor, brudkronor i ful arabisk mässing. Måste en ande självklart känna till svenskt betalningsmedel? Måste en ande göra som ni säger? Precis som ni säger? (Om ni säger något precist och exakt, vilket inte många har gjort hittills)? Är det lag på det? Vadå för lag, naturlag eller jurist dito? .............
Jomän, så fungerar filosofin. Ge er inte in i den. Då är ni förlorad. Bestulen på ert barnasinne och fantasi.
------------&-----------
Rita H