-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

torsdag, september 16, 2010


Demokrati är inte två block stångande mot varandra. Utan möjligheten och friheten för många att göra sig hörda. I Sverige har vi tre små partier som ständigt hånas och motarbetas.
SD, Piratpartiet och Fi.
Att vi inte har ett större feministiskt parti är en gåta. Om det nu inte är ledaren som är hämskon. Ett sådant parti med Margot Wallström i toppen skulle nog få stor uppslutning. Men S skulle aldrig tillåta det, eller hur? Dock vore detta kanske smart. Vänsterblocket skulle få ett fjärde parti som plockar väljare från högern.
Piratpartiet högaktar jag för att man kämpar mot ständigt nya kränkningar från stasilandet i väster. Och man låter WIKILEAKS ligga på sina servrar.
SD hånas som ett främlingsfientligt parti. Men jag kan inte se nåt illa i det. Det finns t ex rysslandsfientliga politiker typ Carl Bildt. Att var fientlig är inte direkt klandervärt. Men att vara rasist är illa. I brist på bättre satt jag och såg SDs partistämma i TV i vintras. Och där gick det väldigt demokratiskt till. Xenofober är dom men inte nazister eller odemokratiska. Personligen tror jag SD får ca 6%
Ordet xenofobi definieras i elfte upplagan av SAOL som "rädsla för främlingar"
Slutligen Aktiv Demokrati, ett tänkvärt förslag!