-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

torsdag, augusti 05, 2010

Sofiaparken idag.
Koncentrerad och välskött blomstermängd.

Fornaboda är en fin liten travbana.
Ligger naturskönt och man är nära sporten. Jag for dit igår tillsammans med bror och syster. Hela syskonskaran, alltså. Vi är riktiga småspelare eller ska vi säga turister. Vårt V5 system gick på 120 kr (3x40 kr). I första loppet höll det på att gå galet. I fyra omstarter var nr 1 Revenique bökig, rädd och inte riktigt körbar. I den femte (bilden) kommer hon med fart och lyckas hålla ledningen. Sedan var hon trött på upploppet, slagen men kontrade till vinst. Bra gjort av ett treårigt sto. Sedan ramlade de andra fyra kusarna in. Och vi fick en bit över fem tusen att dela på. Helt OK när man bara åker dit för banans charm och vackra omgivning.
LITE HISTORIK OM FORNABODA

-----------&---------Sedan lite ekonomi.
Cervenka är den klart lysande stjärnan på ekonomi-journalist-himlen nu. Och jag uppmanar alla att lyda hans (underförstådda) råd; investera inte mera på börsen tills politikerna fixat en vettig lagstiftning. Ni har i alla fall ingen chans mot insiders.