-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

fredag, maj 07, 2010

Men det var ett lugnt och disciplinerat sken.
Man har ju så fina hästar nu. Och högresta. På 1630talet var mankhöjden: "
I det berömda finska rytteriet hade hästarna en mankhöjd av 12 handsbredder eller 120 cm. 1692 var standardhöjden 139 cm".
Allt enligt kamratföreningen.
-------------&------------
EU motstånd
Jag har förespråkat införandet av euro i Sverige. Är ju idealist och då går man på en och annan bakstöt. Får knäböja och ta tillbaka. Visst är det konstigt att det inte finns en klar regel om utvisning ur EU. EU är som gjort för svindleri.
Betrakta detta, gott folk. Om du är riktigt dålig i fotboll, åker du ur tabellen. I skolan får du gå om. Begår du bedrägeri utvisas du från det fria till fängelset. Stör du din granne för mycket så vräks du.

Må detta vara en läxa. Så att man inte tar in fler europeiska "bananrepubliker".
---------------
Man brukar ju sätta epitet på decennium. Då får de gångna tio åren kallas "Svindleriet tid". Där banker och stater spelat lika falskt. Med en extra bock i kanten för amerikanska kreditinstitut. Från vilka en ekonomisk präriebrand startat. Det har varit mycket "kejsarens nya kläder", om man så säger.... Och vad står för dörren
Om nu Japan blev så jätteskraj för det här med Grekland, vad har vi då att vänta!?
---------------
F E B E R
Nåväl, från stort till smått. Igår hade jag 38,3 på em.
En vanlig tanke hos mig är: Man har varit med om värre, mycket värre. Så jag gick motionsspåret. Försökte sedan vila lite. Men blev så yr och konstig. Fan, nu har jag mera temp. Mycket riktigt: 39,1. Och då är det inte roligt längre.