-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, april 03, 2010

På påskafton kom våren till oss i Örebro.Jag dristade mig till att fota dessa unga soldyrkare. Nu får man inte fotografera folk utan medgivande, men jag ropade bara "Våren är här". Och fick V-tecken och glada tillrop tillbaka.
--------&-------BÖCKER
SÄNDEBUDET av Kader Abdolah har lockat mig till köp. Han är inte precis snäll mot Muhammed. Men fundamentalist-drägget ger sig inte på honom i större utsträckning. När dom har lilla västerländska Vilks. Kader har översatt Koranen och polisen i Holland har köpt in 1000 ex att dela ut till oroshärdar. Alltså, när det gäller religionsstiftaren M, vet vi massor. Han led av epilepsi, blev tidigt föräldralös, var erotoman, gifte sig med en rik änka. Man skulle också kunna säga att han var socialist. Stod på de fattigas sida mot de rika. Koranen tillåter en man att ha fyra fruar men M hade långt flera........ När det gäller Jesus så vet man absolut ingenting (jag tillhör de som menar att Jesus Kristus är dikt helt och hållet). Om honom får man bara tro. Barnatro, kanske.
----------
SALON KITTYEn överklassbordell i Berlin på 30talet. När ägaren Kitty Schmidt är på väg att fly landet i juni 39 grips hon och får ultimatum: antingen driver hon rörelsen vidare i SS-regi eller så blir det koncentrationsläger.
All upptänklig spionutrustning installeras. Det blir toppklass på inredning, servering, mat och dryck. Walter Schellenberg (Brigadefuhrer=generalmajor) berättar att man rekryterade 16 kultiverade och språkkunniga damer ur överklassen. Och något bedrövad anmärker han: "Det var inte så få ur Tysklands finaste kretsar som var mycket ivriga att få tjäna sitt land på detta vis". Schellenberg nämner att efter nya Kittys tillkomst blir Italiens utrikesminister Ciano mycket mera benägen att besöka Berlin.
Från boken HEYDRICH Förintelsens arkitekt.
------------
Skyldig till skuld
En lättläst bok med ny vinkel på andra världskriget. Finlands medverkan presenteras här utifrån en starkt negativ syn på Mannerheim. Ett nazisvin bland många andra. Tysklan har ju tagit på sig skulden för kriget. Men de andra länderna i axelmakterna då? Ja, dom har långt kvar till sin skuldsanering.