-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

torsdag, februari 18, 2010

Jag avslutar mina skriverier om Geneve med denna bild från genevebornas favoritberg (som ligger i Frankrike, men det är det mycket som gör. Stationen har spår för tåg inom F och på flygplatsen kan man välja att gå in i F direkt)
Mont Salève
Sedan en liten historia om pengar. På flygplatsen tog jag ut 200 CHF i närmaste automat. Att ha som fickpengar. Då fick jag en sedel på 200. Inget kul att bara ha en sedel på 1400 kr i plånboken.
-----------
Herregud, har det gått så här långt!
Klipp från SvD idag. USA är på kneken, det är klart. Man tvingas lyda en främmande herre. Deras enda vän, Storbritanninen, är inte så stora längre. Och inte mycket att hålla i handen. Kina däremot har skaffat sig "kolonier" i Afrika. Och så får dom olja nästan till underpris från Iran.
USA påminner inte så lite om vissa adelssläkter i Sverige på 30-40talet. Stort utanpåverk och små resurser. Hedebybornas baron Urse på Valla, etc. Sparsamhet och arbete skyr man som pesten, men sprätta och öppna krig vill man. Först skulle USA hindra kommunismen genom att ödelägga hela Vietnam. Det gick inget bra. För övrigt har man väl en sorts kommunism i just Kina. Och nu håller man på och för krig mot en religion. Det är ännu mera dödsdömt.