-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, januari 02, 2010

Nytt år och nya tankar.
Bilindustrin i Sverige går i graven. Volvo kommer att fortsätta, men som Made in Kina. Det kommer att gå bra för Volvo.
SAAB kommer att bli ett samlarobjekt. Den som äger en välvårdad sådan är bara att gratulera. SAAB har ju varit kulturmänniskornas och de intellektuellas bil. Och det fortsätter den vara, i en högre potens
.
--------
En gång i tiden var Facit världens främsta företag för kontorsmaskiner. Lite senare kom DataSAAB och sålde bankdatorer till USA, Spanien och Australien. Man var bäst i världen ett tag! Där gick det också åt pipan. Det finnas nog en naturlag som genererar sådant. Till exempel:
BRA, VÄXER SIG STOR, BLIR BÄTTRE, BLIR TJOCKARE, TYNGRE, FALLER.
Det är inte så mycket att sörja över. Värre är om inte utbildning kan generera kapital. Och nytänkande inte kan göra detsamma. Och att folk sätter sig och spekulerar på börsen. Istället för att spekulera i verkstan. Ett land som Sverige, (med en tradition av hög utb. och ingenjörskap), ska inte hålla på och sätta ihop bilar. Det gör andra bättre.
--------
Vad ska vi då göra. Ja, ta mobiltelefonen t ex. Det finns massor, men dom ser i stort sett likadana ut. Jag tror på en telefon/dator i plånboksmodell. Där man får rum med en riktig datorfunktion och en riktig kamera. Den tar man med när den behövs. I stället för plånboken (sedlar håller väl på att gå ur modet?). Sedan har man liten, enkel och lätt telefon, hälften så stor som nuvarande. Som alltid är med och kan hängas runt halsen eller väger lätt i bröstfickan (typ mp3-spelare). Ingen knappsats ska behövas. Telefoner får ta mig fan lära sig att lyssna lite bättre till vad man säger! Att klara 0 till 9 är väl inte för mycket begärt. Ha kvar en liten touch- display som säkerhet. I händelse av fylleri och talsvårighet.
------
Sedan turismen! Är inte Sverige fortfarande sorglig underutnyttjat i detta avseende!
VISIT SWEDEN!