-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, november 14, 2009

Så har jag inköpt och läst "HITLER VAR MIN CHEF"
av Christa Schroeder.
1/3 av boken är notmaterial och bilagor. Det var bra! Vad ska man då säga om författaren. Jo, hon är noggrann och detaljrik. Det är mindre storpolitik och mera skvaller, eller ska vi säga inside info. Så här gick det nog till i Hitlers hovstat. Det var trevlig att jobba med H. Det är alltför många som säger det för att man ska tro något annat. Han var generös och med humor. En spexare i den innersta kretsen. Berättade roliga historier och ville att andra skulle göra detsamma. Jag får också känslan av att hon inte tar avstånd från Hitler såsom t ex Speer.
En gedigen bok är det. Hon håller räfst med många av de slarvigt ihopkommena berättelserna från tredje riket.
En bra recension här från SvD
Boken av Thorsell köpte ja också, den karln skriver bra!
-----
Alltså, det är så här! Vi har i vår tid, helt nära egentligen, upplevt något oerhört! Hitler och tredje riket. Humanismen och demokratin är allmänt vedertagen. Så händer ändå detta oerhörda.
Krigsskadeståndet (USA ville begränsa krigsskadeståndet till 25 miljarder dollar, men
England och Frankrike krävde 300 miljarder guldfranc) var nog bara en pusselbit. Vi måste lära oss så mycket som är möjligt om nazismen.
--------&-------
SvD har alltid bra krönikörer. Så här skriver Jonas Fröberg:
Det är förbannat tragiskt att vi har Maud Olofsson. Hon kom på köpet vid regeringsbildandet. Den bonusen kan alla undvara. 2.9 hade hon i snitt i gymnasiebetyg. Och det tjatade hon sig säkert till. Centerpartiet är ett skämt, där sitter mestadels idioter och beundrar dårar!