-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, maj 30, 2009


Snart är det dags att rösta i gamla Sverige igen.
Min röst faller på den som verkar för:

# Att vi går med i valutaunionen
# Som driver offentlighetsprincipen
# Anser att Turkiet inte hör hemma i unionen
# Menar att jordbruksstödet ska bort
# Stärker tull-polisarbetet mot smuggling

Alltså, nu och framöver skulle vi tjäna på att vara fullvärdig medlem i EMU. Vi har dragit ut det gottaste av utanförskapet. Snart kommer det att slå tillbaka.
Sedan, skrönan, att det kommer bli prishöjningar om vi sträcker fram en euro istället för en krona. Varför?? Håll stenkoll på ICA-handlaren i stället. Tids nog blir det lättare att prisjämföra och konsumentvägleda!!
Vidare vill jag ha möjlighet att läsa de valda politikernas tjänstepost.
En offentlighet liknande den i Sverige.

Sedan ska Turkiet avföras som ev. medlem i EU. Gör en avföring på det landet en gång för alla!! Dom får vara med i nån union i Asien i stället. Tänk vilken gräns EU skulle behöva försvara om dom var med. Det är tillräckligt problematiskt som det är. Tanken att respekten mellan religionerna skulle öka är trams.
Religion är opium för folket. Och vi ska inte ha nått knark i EU. Vi ska ha ett väloljat maskineri. Vi ska vara det som Timothy Garton Ash propagerar för, en tredje stark part mellan USA och Kina. Inte en (som kineserna ser det) föraktad polsk riksdag. Kina är i en unik situation, man har överkott på pengar och råvaror. De senare har man bunkrat för att dollarn inte är att lita på. Man kan även mota lågkonjunkturer genom att satsa på infrastruktur (typ New Deal). Vilket inte är så lyckat hos oss som redan har fina hus, vägar och järnvägar etc. Alltså, europa måste tala med en röst och vinna förtroende därigenom.
-----------
Till slut.
Det verkar ha blivit någon sorts medborgelig plikt att konsumera. Det tycker inte jag. Vi har det vi behöver, och mer därtill. Vi behöver inte varorna, men varorna behöver oss! Då är det galet!