-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, april 25, 2009


Örebro Stadspark är en tröst och lisa!!
----------------
Nu ska man förstöra halva Haga , så som man förstört halva Drottningholm. Bara för det där motbjudande packet. Jag var just på platsen för några dagar sen. Och det ser ut som en bunker redan. Och med bevakningskameror över allt.
--------------&-------------
Så vill wallenbergarna låna pengar av staten! Det är marknadsekonomi det! Halvt stammande hör man ordföranden " Vi behöver långa pengar...... Vi behöver långa ..... Nej, ett långt spöstraff skulle hon ha. Sedan skulle banken få göra kk. Men för att slippa det har man klantat till det maximalt, så hela landet kan bli lidande. Och så blir man räddad med halv avdragsrätt. Se där, ett skolexempel på hur marknaden sanerar sig själv.
Nå, hur tänkte man i bankernas ledning när det gällde baltikum? Vad skulle blomstra?? Skulle det byggas upp en industri där? ... I ett halvt laglöst land, som relativt nyss befriats ur björnens klor. Vad skulle sådana små skitländer sätta emot den skinande solen i öster.
Redan för fem år sedan stod det klart att Kina skulle dominera världsindustrin. Varenda detalj i en Dell-dator gjordes där. 90% av allt på Claes Olsson var tillverkat i Kina etc. Och vill kineserna satsa utanför landet, var det ju i Afrika.
Det är något skumt i hela den här utlåningen.
Jag skulle vilja begripa den!
Jag skulle vilja förstå sådana här krediter, om man inte tog mutor i gengäld.