-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

tisdag, februari 24, 2009

Svenska kronan sjunker. Detta innebär .......ja, vad innebär det? Forex vet svaret i korthet. Jag har 600 zloty hemma, dom borde vara värda en del, tänkte jag. Men icke, den valutan har också gått ned betydligt.
Men den svaga kronan, tänk på den när ni tittar på börsen!! Det skulle ha gått ännu sämre utan en svag krona. Och utan räntesänkningen. Jag är Euro-förespråkare, i detta läge är det dock en fördel att stå utanför. Men att i längden vara osolidarisk med EU-tanken, nej det håller inte! Vi måste bli ett EUROLAND, eller gå ur gemenskapen. Tänka sig att t o m Mayotte handlar med euro.
Tyvärr kommer det nog fortsatt vara vinter för börsföretagen. Inget köpläge, alltså. Utom i turistnäringen (den inhemska, eller bara hemska). Förhoppningsvis får aktieägarna ta smällen?? Dom som så länge skurit guld. Däremot är Sverige fortfarande ett rikt land med hög kreditvärdighet. Att gå ned i välfärd och standard är inte relevant.
BRA FAKTA PÅ EUROLAND

TILL OCH MED BALLMER
SER DYSTERT PÅ FRAMTIDEN!!