-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

fredag, april 04, 2008LA BOHEME live från NY... I Kumla, minsann. Folkets Hus bjuder på opera!
Det är nya tider nu! Nja, bjuder, 195 kr kostar det.
Det var en stor överraskning. Allt utom ljudet var 100%. Ska vi sätta det till 90%, alltså inte i paritet med bildupplevelsen. Som verkligen gav allt man kunde önska sig av intimitet, spontanitet och storslagenhet.
Länk 1
Länk 2
Länk 3
Jussi och Tebaldi
Priser på Met
--------------&--------------


Vilken konstnär! Gick faktiskt och tänkte: "Vad fult det är här, just innan man kommer till Rynningeviken". Militären har förstört terrängen med sina bunkrar och håligheter. Aldrig att de städar upp efter sig!!
----------------------

Och vad fan är detta!? Ska skiten bara stå här? År efter år. Det finns två hus till. Lika fula och farliga! Med vassa plåtkanter överallt. Barn göra sig riktigt illa. Träd har fallit och tyngt ned staketet på vissa ställen. Så det är fri entré.
Om man vänder sig ser man de nya villorna och Norrbyskolan.
Om ett företag hade lämnat något sådan hade det blivit ramaskri. Ack ja, armén har varit en enda lekstuga de senaste 20 åren. Vilken yrkesgrupp har aldrig riktigt kunnat nyttja sin utbildning? Officerarna förstås. De har levt ett helt liv med låtsaslek.
Tänk er en ingenjör från KTH som ska bygga en bro till Helsingör. Jaha, då sätter vi igång då, och simulerar en
bro. Sedan går 40 år och de håller fortfarande på och leker med sin låtsasbro. Man kan ju bli knäpp för mindre.
---------&--------
Så har jag ofta undrat var som händer (mera exakt) när man i okynne skjuter i luften. En sorts livsfarlig glädjeyttring. En sed bland debila araber och afrikaner, förvisso. Århundraden efter oss i civilisation.
Såg på TV från ett arab-bröllop där en man sköt med pistol i taket, (som var av cement). Kulorna kom tillbaka och dödade bruden och hennes väninna.