-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

onsdag, mars 12, 2008

Det är ju märkligt att man nyss skrivit om medicinsk etik och så torskar man på en ruskig krämpa. Träffar Wickbom, som nu är över 70.
I måndags morse gick jag ut för att ta lite frukost. Då stod han vid rondvagen. Klockan var precis 8 och han måste ha varit där vid 7, suttit och pratat lite. En måndag och man är över 70. Pliktskyldig och fortfarande intresserad.
Man har talat om etik. Och får bevis på hur denna svåra konst ska fungera
.
-------------&-----------
Och nu går skiten vidare.
Livet är fan så besynnerligt, sa Hjalmar Söderberg, ack ja! Livet levde jag bara på 70 och 80 talet.
En bra bit in på 80-talet kom man "the upper jet set" riktigt nära. Och kungligheter in på livet. Detta berodde naturligtvis på att inte ens medelklassen hade råd med de bästa platserna. De största tävlingarna lades mitt i veckan. (typ Elitloppet onsdag em)
Avskild med endast ett 90 cm högt staket hade man de specialinbjudna.... AGA KHAN
et consortes.... Det var fritt fram att beglo (eller skjuta) miljardärer. Eller att försöka hälsa på QE2 och hennes släkt. Och vilka damer lorderna hade, ibland tappade man andan och glömde spela.
Dom som inte kom med helikopter hade sina RR och bredvid slog dom upp ett tält och lät tjänstefolket servera. Ibland har jag fått skamliga förslag av
glittrande elderly överför ........osv
------------&----------

Även på 70-talet var det liv. Som hippie i Amsterdam. Vilken cool gemenskap, vilka coola ligg. Till och med jänkarna var mänskliga när dom gick runt och bjöd på blommor eller Juicy Fruit
------------------&---------------
Som tur är har jag Dostojevskij. Det är livet, livet som betyder något. Inget annat. Och som han säger: "Det är Gud, som betyder något". Inget annat. Inte präster, inte kyrka .......
Så här orkar han skriva på kvällen efter den utstuderade
skenavrättningen. Det är slutet på brevet till sin bror. Makalöst. Han har redan suttit i 8 månader under sträng regim i den fruktade PP-fästningen. Och vet vad som kommer. Han är 27 år.
Brottet han har begått kan likställas med att ha deltagit i en sicialdemokratisk diskussionsgrupp. Under en borgarregering. Inga konspirationer, eller ens något ditåt.