-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

fredag, mars 28, 2008


10 poäng till den som kan namnet på denna byggnad.
Kolla taket! Så utmanande roligt! Har man sedan sett Stockholms senaste skrytbygge Clarion Sign, så blir man vemodig. Glas och vassa kanter. Kritikerna tycker att det är snyggast från järnvägs-sidan. Ställ er på N Bantorget och beklaga eländet. Dock verkar det vara skojigare invändigt.

-----------&-----------
Så en härlig foto och levnadsödes-bok. HÄSTMANNEN av Peter Gerdehag. Att ha sådan frisyr som pållen till vänster är skönt mot flugorna till sommaren. Folk tycks gilla det originella i allt högre grad. Outsiders får allt större plats i media. Vi har ju "De ovanliga 1 och 2" t ex.
Gerdehag har jag träffat vid en föreläsning, det är en sympatisk man, och urskicklig fotograf.
Hur otidsenlig han än är, "Hästmannen", så har han en hemsida. Vilket säger en hel del om vår tid. Ingen, absolut ingen går fri från internet. Det vet ni som läst om Lisbeth Salander!
-----&-----
Jag är med i den ganska fåniga/grabbaktiga SMB. Men ibland kommer det något intressant. Texterna är ofta dåliga och tradiga, men bilderna är bra.
Som i denna bok. Fantasin skenar iväg. Har man tvingat med kvinnan, som hon gick och stod. Ingen uniform. Hur gick det sedan? Chefen ser garvad ut! Det var nog ett riktigt gammaldags krig, det mellan finnar och ryssar. Mer mannamod och mindre teknik.
-------&------
Barnbidrag??
Herre gud, kan man tänka sig något mer obsolet. Var det 1948 det infördes? Har Sverige förändrats? Var det fattigare förr? Skulle folkhemmet byggas? Fattades kläder och mat på bordet?
Jag menar, har påven en lustig mössa, (så skriver vi it-proffs när något är uppenbart och inte behöver diskuteras)!?
Självklart var det så på 50-60-70talet... då alltså!!
Men nu?
Behövs det nu bidrag till barn? I så fall får man ordna det på annat sätt!!
STATISTIK BARNBIDRAG