-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

måndag, maj 14, 2007

Vem var Jesus?? Fler och fler vill besvara den frågan. Här låner jag lite text från Dick Harrisons anmälan av Sören Wibecks bok "Jesus, jude, rebell,Gud"
Vad kommer då Wibeck fram till? Vem var Jesus? Vad var Jesus? Framför allt en rebell, en judisk rebell. Han kritiserade de rika, hyllade ett fattigdomsideal, varnade för maktens män och vurmade för jämställdhet. Han predikade icke-våld. Han attackerade hyckleri och vad han uppfattade som meningslösa religiösa ritualer och kultiska bruk.
att läsa vidare HÄR
----------&-----------
Så ett vardags-drama. En av fåglarna på bilden nedan dog idag. Jag såg dödskampen, och den var otäck. Huvudet sjönk ned i vattnet och med yttersta kraft fick han upp det, för att det sedan kom att falla ned igen. Så höll det på....
Stundtals kom ett krafttag med dom stora vingarna.Han drunknade. Om det nu var "han", som dog. Dom ser ju helt lika ut. På en ö bredvid stod hon(?) och tittade på. Med ungarna runt fötterna. Har ring till miljökontoret så man fraktar bort kroppen.
------------&-----------
Favorit i repris. Den har jag gett bort till några tanter i huset och dom gillar den skarpt. Det ser så rent och fint ut! Och så dramatiskt! Kvittrar dom....
Tagen med en Nikon 3 mpix-kamera.