-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

måndag, februari 19, 2007

Nu ska jag bli lite finkulturell och filosofisk! Det finns en tänkare som heter ALAIN FINKIELKRAUT
som kan formulera sig väl. Ovanstående formulering instämmer jag i. ALLTSÅ: det gäller att kunna retirera ibland, att kunna hitta allmängiltiga lösningar. Att se upp med dom höga, rena tankarna.... En hård och principfast järnvilja är inte mycket att ha. Bättre då att lära sig ändra sina principer och attityder emellanåt. Då lever man längre och bekvämare.
A F i SvD
---------------------
Sedan har vi meningen med livet!? Vi finns här för att hjälpas åt, menar jag. Den ädlaste tanken innefattar en dräglig tillvaro för så många som möjligt.

Här kommer man lätt in på Gud. Tro inte att kyrkan är Gud. Kyrkan är en mötesplats. FJODOR DOSTOJEVSKI säger ungefär så här: Det är Gud det gäller. Inte kyrkan eller prästerna. Inte ens religionen. Utan Gud och den enskilda individen! Den äkta troende söker, eller hur? En falskt troende har funnit Gud.
Dostojevskis grav som icke ligger långt från Tchaikovsky´s dito på ALEXANDER NEVSKY MONASTERY
kyrkogård i St. Petersburg. Kompositören ståtar med den mest fantasifulla grav jag sett. En ängel som sitter och läser för honom!?