-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

onsdag, december 13, 2006

Det handlar mycket om vatten i Sverige idag. Vid Slussen i Örebro vräker vattnet fram året runt. Allt till spillo. Nu måste man väl snart börja sätta upp mindre kraftstationer. Tekniken finns. Här produceras i minder skala. Visserligen på landsbygden. Men det borde väl nästan vara ett plus och stationen ligger nära staden. Då kan man ju svitscha över till ett utvecklat elnät om vattenkraften sinar temporärt. Konsumenten ska ligga alldeles bredvid. Varför skulle man inte kunna driva Wadköping med el från Svartån? Jag bara spånar, gott folk...... Och frågar mig om vi inte befinner oss i ett högteknologiskt land?

I Wadköping finner man bl a Hjalmar Bergman museet. Stackars Hjalmar som drack så mycket. Hjalmar som skrev så bra men som skötte sitt privatliv så dåligt. Hjalmar som nog hade en preferens för unga pojkar. När detta brev skrevs har han redan legat till sängs och druckit Hennessy och knaprat tabletter I TRE VECKOR. Om fyra dagar är han död.

HJALMAR BERGMAN MUSEET