-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

lördag, november 11, 2006Så har jag varit på Stadsarkivet och druckit kaffe med kumminskorpor och pepparkakor. Arkivens dag, mycket folk och så överste Lyth som håller föredrag om snapsvisor. Denne Lyth som satte bort en generalstitel på att ihärdigt försvara regementet mot nedläggning.... En våning upp ligger I 3´s officersmäss. Man går gärna upp och tittar lite på grannlåten. Det första som denna dag möter min blick är von Buddenbrocks vapenskjöld. Enkel och stilfull, eller hur?.... Han försökte inte rymma. Han försökte inte att bli ställd inför en särskild kommission som Lewenhaupt. Men han anhöll om att få bli skjuten: "som en gammal krigare, få falla för andra krigares kulor". Det gick inte för sig. Släkten dör ut i slutet av 1700 talet.
&
Hos Alfr. Edström kan man notera att konserver nog var ganska exklusivt eftersom det noteras på samma rad som vin. Och kaffe var högsta status då som nu. Jag menar alla dessa tjusiga kaffe-maskiner som nu bjuds ut.