-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

tisdag, oktober 24, 2006Så har jag opererats under narkos för sjunde gången. Inte mycket att säga om det. Det måste till för övelevnaden. Mycket får man stå ut med för den sakens skull.
I taxin hem blev det dråpligt. Och jag som inte fick skratta. Bilen svänger in och föraren öppnar dörren ivrigt pratande med Ali. Han kör iväg högt pratande i mobiltelefonen. Så vänder han sig till mig. "-Vart?... Var ligger den Majorsgatan?.......Åt vilket håll är norr?...... Vad är den I 3?....... Du förklarar i varje gathörn, bra !!". Han var mycket trevlig. Det är sant. Mycken inkompetens kan döljas bakom vänlighet, det vet vi ju !?
Bilderna år från i söndags i Karlslund. Mystiskt ljus den dagen.
------------------------------------------------
Reflexion 1: Det börjar bli dyrt i Sverige med sjukvård. Till och med den tvål man ska använda inför en operation måste man betala själv. Självfallet ingår det inte heller i högkostnads-skyddet. Och Vårdcentralerna, ack, ja. Och alla avgifter som man har hittat på. I Spanien är all sjukvård helt gratis ! Och knappast sämre än i Sverige. Det har man råd med. För man har näppligen lika många hel- och halvhysteriska sjukdomar som här.
Reflexion 2: Vad långt man kommer i taxi på en hundring i Spanien mot här. Och bättre bilar har dom.