-----Från verkligheten och fantasin-----

-----Från verkligheten och fantasin-----
Från idévärlden. Den egentligt sanna, som ligger bortom tid och rum(enligt Platon) Och från verkligheten. Den flyktiga!!

fredag, oktober 06, 2006


Inte alla känner till den här flaggan. I det här landet är man verkligen nationalister. Alla böcker i grundskolan är på det in(hemska) språket. Och man har 2-3 timmars undervisning i spanska. Gatuskyltarna och div info är på katalanska. Stora tidningar kommer även ut på spanska . För att skilja dessa åt har editionerna olika färg. Jo, jo, sedan Franco (kolla hela hans namn) dog 1975 har man tagit för sig och odlat sin särart. På El Caudillo´s tid var det naturligtvis: ett land, ett språk, en ledare.

HÄR EN KILLE SOM VANDRAT I PYRENEERNA
OCH HAR EN BRA SIDA RENT ALLMÄNT


Costa Brava och de stora gränsbergen VAR spännande att passera (jag tog flyg dit, buss hem). En betydelsefull sak är att trafiken inte var galen. So
m i Rom eller Paris. Man borde kunna hyra bil. Här finns det nog mycket orört att utforska uppåt bergen och ut mot atlantkusten.

Jag skulle även kunna tänka mig en temaresa typ "Barcelonas Byggnader". Med en bra guide! Titta bara vad man gör med den gamla tjurfäktningsarenan. Höjer den en våning från grunden!! Ska bli köpcentrum. För "ballfighting" gillar man inte här.


<--Och vad är det här då?
Fina priser till den som svarar rätt.
Vackert är det att studera i detalj.


Katalanska regeringens sida

Själv lägger jag ut så stora bilder som möjligt
(nu har vi bredband, eller hur)
Och här har vi någon som tänker sammalunda